Jentedagen 2022 - World Girls' Ice Hockey Weekend

Jentedagen 2022 - World Girls' Ice Hockey Weekend

8.oktober arrangerte vi Jentenes Hockeydag, i sammenheng med den internasjonale helgen for jentehockey. Hele 37 jenter møtte opp i Schjongshallen til arrangementet og fikk lære å gå på skøyter, prøve ishockey, delta i konkurranser, spille med noen av A-lagsspillerne, og ikke minst - møte Panther'n.

 

World Girls' Ice Hockey Weekend og jentehockey i Hønefoss

Hvert år arrangerer det internasjonale ishockeyforbundet, IIHF,  World Girls' Ice Hockey Weekend. Dette er et verdensomspennende arrangement som setter lys på kvinne og jente ishockeyen. De siste årene har vi i Ringerike deltatt på jentedagen og vi er veldig glade for å se at ishockey begynner å bli en populær idrett for jenter i regionen vår. Under fjorårets sesong var faktisk hele 40% av de 159 registrerte på Skøyteskolen jenter. 
 
Sammen med hele 16 frivillige rigget vi klart for å ta årets jentedag til et nytt nivå, til tross for at årets utgave falt i høstferien. 
 
12.30 på lørdagen begynte jentene å komme inn dørene i Schjongshallen. Her ble de møtt av ballonger både utenfor og inne i ishallen. Dagen startet med registrering og å finne riktig låneutstyr for dem som trengte det. Deretter var alle samlet i kafeteriaen for et kort infomøte om dagen, før vi begynte å gjøre oss klare for isen. 
 
Her var det mange spente jenter, flere som skulle prøve skøyter og ishockey for første gang, men også flere med erfaring fra både uteis, Skøyteskole og lagtreninger. 
 
Etter at skøytene var strammet og hjelmene på, så var det endelig klart for å entre isen. Her ble jentene møtt av flere av trenerne i breddeavdelingen, samt syv spillere fra A-laget til Panthers. Isen var delt inn i fire ulike soner, hvor jentene kunne flytte seg etter nivå, mestring og utfordring. 

Isøkt - Skøytegåing, ishockey og is-disco

 
Den ene sonen var forbeholdt skøytegåing, både med og uten pingviner. Her var det enkel læring i grunnleggende skøyteferdigheter for dem som trengte og ønsket det, samtidig som lek både med og uten pingviner og støtter sørget for høy aktivitet blant jentene. 
 
Det var stor stas å prøve litt ishockey sammen med spillerne på Panthers. Mange mål ble det også scoret. Foto: Bjørn Johnsen
 
I midten av isen var det tilrettelagt for dem som ønsket å prøve litt mer med kølle og puck. Det var enkle løyper som man kunne prøve, men det mest populære var uten tvil å score mål på A-lagsspillerne som etterhvert inntok rollen som keepere på flere av målene. 
 
De to siste sonene var inndelt med en spillsone og et større mål der det var å skyte pucken i mål som var oppgaven. I spillsonen fikk alle som ønsket kunne forsøke å spille litt kamp, og her var det full aktivitet fra start til slutt. 
 
Full fart i spillsonen. Foto: Bjørn Johnsen
 
Mot slutten av isøkten var det klart for dagens store høydepunkt: Møte med Panther'n og is-disco. Her fikk Panther'n klemmer, highfives og mange nye venner, samtidig som musikken fikk i gang dans og enda mer fart på isen, til tross for at flere begynte å bli slitne. 
Det hele ble avsluttet med en puckkastingskonkurranse ute på isen, med flotte premier til vinnerne. 
 
Fornøyde etter endt isøkt. Det var veldig gøy å dele isen med så mange jenter. Foto: Bjørn Johnsen

Avslutning med premier og iskrem til deltakerne

Etter isøkten var ferdig så var det samling i kafeteriaen. Infomøte om aktivitetstilbud stod for tur sammen med utdeling av iskrem, diplomer, premier og billetter til kamp i Fjordkraftligaen dagen etter. 
 
Vi hadde en fantastisk dag i Schjongshallen og håper at alle som møtte opp hadde det samme. Vi håper at vi ser flere av deltakerne igjen utover høsten på både Skøyteskole og jentelagene JU9 og JU11. 
 
Tusen takk til alle som møtte opp og alle som bidro til å gjøre dette til et supert arrangement!

Flere bilder fra dagen


I skøytesonen var det øving og lek både med og uten pingviner. Foto: Bjørn Johnsen

Mange smil og masse glede på isen. Foto: Bjørn Johnsen


Gøy med fart! Foto: Bjørn Johnsen


Når A-lagsspillerne ble slitne, var det jentene sin tur til å gi fart. Foto: Bjørn Johnsen

 
 
 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Blink hus
Real Ringerike
Skue Sparebank
Saltdalshytta
Ringerikes Blad
Røyse Presseri
Toyota Hønefoss