Oppstart av ny ungdomsgruppe

Oppstart av ny ungdomsgruppe

Vi opplever at ishockeyen vokser stort i Hønefoss og Ringerike, og at stadig flere barn og ungdom i alle aldre ønsker å prøve ishockey. Til høsten etablerer vi en egen nybegynnergruppe for ungdom, slik at vi kan gi disse en bedre inngang i idretten vår enn vi har hatt tidligere. For her er hockey for alle!

Nytt nybegynnertilbud for ungdom

Ishockey i Hønefoss skal være en veldig inkluderende idrett, men vi er også klar over at idretten vår er kompleks, noe som kan by på utfordringer når en ungdom som aldri har stått på skøyter tidligere vil begynne å spille ishockey.

Det er fullt mulig å begynne med ishockey i sen alder, men når man kommer som nybegynner og skal være med på treninger med ungdommer som gjerne har spilt ishockey og gått på skøyter fra de var 4-5 år, så er det ikke alltid like enkelt. For barn under 10 år har vi et nybegynner tilbud i Skøyteskolen, mens nybegynnere som er eldre enn dette har tidligere gått rett inn på lagene. Derfor ønsker vi nå å tilrettelegge for at disse ungdommene får en bedre inngang inn i idretten vår gjennom det vi kaller "Utviklingsgruppen UTG".  

Erfaren trener

Vi ønsker at dette skal være et veldig godt tilbud til dem som kommer i gang sent med ishockey, og vi har derfor prioritert at klubbens mest erfarne barne- og ungdomstrener Håkan Ahlstrand skal lede gruppen. Han er også instruktør på Skøyteskolen og trener for ungdomslag i klubben, så her får ungdommene den beste læringen de kan få. 

Håkan har bred erfaring som ungdomstrener i klubben, og har også vært med som instruktør for kvinnelandslaget. 

Praktisk informasjon om tilbudet

  • Utviklingsgruppen vil ha to faste treninger på isen i uken, tirsdag og torsdag. 
  • Det er et krav at man er medlem i Ringerike Ishockeyklubb. Er man ikke medlem kan det gjøres på undersiden for Medlemsskap.
  • Utviklingsgruppen betaler treningsavgift en gang pr. semester på lik linje med de andre treningsgruppene. 

Hvem er tilbudet for?

Tilbudet krever ingen forkunnskaper. Alle nybegynnere i alderen 12-16 år vil starte i Utviklingsgruppen, men det er også rom for at de som begynt med ishockey de to siste årene kan melde seg på her om ønskelig. 

Utviklingsgruppen er også en fin arena for dem som syntes ishockey er gøy og vil spille mer for morro og være med venner, heller enn å delta i kamper og konkurrere.

OBS! For de som er 9 år eller yngre så vil Skøyteskolen være inngangen til ishockey, mens de i alderen mellom 10 og 12 år vil det tas en løpende vurdering for å finne den beste inngangen til ishockey for individet, både sportslig og sosialt. Er man født 2011-2012 kan man ta kontakt via skjema på undersiden Spille på lag.

Håkan Ahlstrand (Trener)
Håkan Ahlstrand

Trener

hakan@ringerikepanthers.no 40541453
ice-effect
Meld din interesse for deltakelse i Utviklingsgruppen (UTG)

Fyll ut skjema for å melde interesse, så tar vi kontakt for videre oppfølging. 
Oppgi gjerne om du har noen erfaring fra tidligere og/eller om det er behov for hjelp med å låne utstyr i starten. 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Blink hus
Real Ringerike
Skue Sparebank
Saltdalshytta
Ringerikes Blad
Røyse Presseri
Toyota Hønefoss