Oppstart nytt jentelag - JU10

Oppstart nytt jentelag - JU10

Neste uke starter vi et nytt jentelag i klubben. Med et voksende antall jenter hos de yngre lagene og på Skøyteskolen så har vi nå gleden av å kunne starte opp en egen treningsgruppe for JU10 - jenter under 10 år. Her blir det felles istrening en gang i uka for jentene.

PÅMELDING JU10 HER

Jentehockey i utvikling

Jentehockeyen er organisert fra Ishockeyforbundets side slik at jenter samles i flere årsklasser for å skape rene jentelag. Disse inndelingene er kalt JU10, JU13 og JU17. I vår region, Viken Vest er det i dag tre JU10 lag fra før; Bærum Wildcats, Frisk Asker og Kongsberg. Ansvarlig for spillerutvikling jenter i Region Viken Vest, vår egen Magnus Krydsby, er glad for at vi har dette på plass og sier følgende:  

Nå skjer det, jenteløftet norsk hockey så sårt trenger. At Ringerike nå tar steget og oppretter et eget jentelag er akkurat det vi i trenger. Ishockey er en fantastisk sport og aktivitet for barn.Det handler om å nå ut til alle. Vi har sett at antall jenter på skøyte og hockeyskolen er økende og nå helt jevnt fordelt med gutter og jenter. At de nå får tilbud om sitt eget lag etter skøyteskolen vil bidra til en fantastisk økning av aktive  jenter på isen. Et fantastisk tiltak som vi gleder oss til å følge med videre. Så oppfordrer jeg alle jenter om å prøve å snøre på seg skøytene inne i Schjongshallen, du vil ikke angre.

To flotte representanter for jentehockey i Ringerike Ishockeyklubb, landslagsspiller Andrea Dalen og Maja Embretsen Ask på U10. 

Ny trener

Trude Marthinsen som har spilt ishockey i Ringerike Ishockeyklubb tidligere blir trener på det nye laget. Vi er glade for å få Trude tilbake i klubben og med på laget, og hovedpersonen selv gleder seg til å ta imot jentene. 

Det er en spennende og viktig satsning å starte opp et JU 10 lag i Ringerike. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven som trener.Det er selvfølgelig viktig at jentene skal ha en sportslig utvikling, og i tillegg til det vil jeg også jobbe aktivt med å skape samhold, treningsglede og mestringsfølelse av å trene sammen med andre jenter. Vi ønsker å vise at hockey er for alle og håper at et rent jentelag kan være et positivt tilskudd for å rekruttere og utvikle enda flere jentespillerne i klubben. Jentene kan forvente seg et inkluderende miljø hvor alle skal føle seg velkommen.

Velkommen til jentetreninger i Schjongshallen! Foto: Bjørn Johnsen

Ekstratilbud for jentene

Daglig leder Janka Aasen forteller at dette skal både være et ekstratilbud til jentene som allerede trener og spiller med respektive guttelag, og til de som syntes overgangen fra skøyte/hockeyskole til guttelag kan være for stor. Målet på sikt vil være å etablere et jentelag som kan spille kamper/turneringer i serie.

Treningstidene for JU10 vil være kl.17.45-18.35 torsdag/fredag avhengig av om det er kamp i Fjordkraftliga-kamp i Schjongshallen på torsdagen. Fullstendig oversikt over sesongens treningstider finnes i Spond-gruppen til JU10.

 Aktive jenter i klubben som ønsker å delta på JU10 kan melde seg på i JU10 sin Spond-gruppe her: 

BLI MED PÅ JU10

Er man helt ny og ønsker å prøve ishockey eller lære å gå på skøyter:

Les mer om Skøyteskolen

 
Trude Marthinsen

Trener

trudemarthinsen@gmail.com 95867073
Magnus Krydsby (Region Viken Vest)
Magnus Krydsby

Spillerutvikling jenter - Region Viken Vest

magnus.krydsby@parador.de 41384809

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Blink hus
Real Ringerike
Skue Sparebank
Saltdalshytta
Ringerikes Blad
Røyse Presseri
Toyota Hønefoss