Return to play

Return to play

Etter Covid sykdom er det viktig å ta hensyn til kroppen når du skal tilbake i aktivitet. Derfor har Norges ishockeyforbund og Olympiatoppen laget et program som heter Return to play (RTP). Dette programmet har alle våre spillere brukt når de skal vende tilbake etter endt sykdomsperiode.

Enhver idrettsutøver kjenner til frustrasjonen knyttet til å ikke kunne kaste seg rundt på ei hard treningsøkt med en gang sykdomsperioden er over. Men viktigheten av å ikke gjøre nettopp det er stor.

Selv om kroppen kan føles fin der og da så er det mange hensyn å ta for at du skal kunne fungere optimalt ikke bare i dag, men også i morgen, neste uke, neste sesong osv. Så kan man alltids si til seg selv at jeg er jo ingen toppidrettsutøver og trener ikke like hardt som dem eller at barn kommer seg fortere enn voksne osv, men det er ingen grunn til å ikke ta vare på helsa etter endt sykdom. 

  • Smittetde uten symptomer anbefales redusert treningsbelastning i minimum 14 dager.
  • Milde sykdomsforløp som lette forkjølelsesymptomer, anbefales minimum 7 symptomfrie dager før oppstart av programmet.
  • Moderate sykdomsforløp med feber og redusert allmenntilstand , anbefales minimun 14 symptomfrie dager før oppstart av programmet.
  • Alvorlige eller langvarige sykdomsforløp må vurderes av kvalifisert helsepersonell før oppstart av programmet.
  • Før oppstart at RTP skal du kunne gjenneomføre dagligdagse aktiviteter, inkludert 500 meter rask gange uten følese av unormal tretthet og tungpust.

 

Det er viktig å huske på at all aktivitet skal oppleves som normalt, hvis ikke går du for fort frem!

 

Hver farge er er forskjellige grader av intensitet.

Vi anbefaler alle som har gjennomgått sykdom å ta hensyn til kroppen den første tiden etter at du er symptomfri. Følg spesielt godt med på barna, det er ikke sikkert de klarer å tolke symptomene like godt som voksne. 

 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri