Vi inviterte Ukrainere bosatt på Hvalsmoen til aktivitet på isen

Vi inviterte Ukrainere bosatt på Hvalsmoen til aktivitet på isen

Krigen i Ukraina påvirker oss alle på ulike måter. Ringerike Ishockeyklubb ønsker å bidra med det vi kan for å gi et løft i hverdagen for dem som har flyktet fra sitt hjemland og sine familier.

Vi ønsket å invitere flyktninger som har kommet til vårt distrikt til å komme til Schjongshallen for organisert aktivitet på isen. Når vi sendte forespørselen hadde vi ingen anelse om hvor mange som ville komme, og heller ikke om det var noe de ønsket å gjøre. Gleden var derfor stor når tilbakemeldingen vi fikk var at påmeldingslista ble fylt opp på et døgn. Det var 46 barn og voksne i alderen 4-48 år som ønsket å komme til oss.

Ei av jentene gispet og hoppet litt over synet av isen og smilet dekket halve ansiktet hennes.

I forkant samlet vi inn hockeyutstyr, leita frem fra de mest bortgjemte stedene i hallen og var en tur på BUA for å låne skøyter. Enda godt var det, for når alle hadde kommet seg på is var det nesten ikke noe utstyr igjen i hyllene våre.

Etter å ha hjulpet med å finne frem utstyr kom vi ut til isen, allerede da var dagen komplett for oss. Ei av jente gispet og hoppet litt over synet av isen og smilet dekket halve ansiktet hennes. Sånn fortsatte det, det var kun store smil å se på isen. Noen hadde aldri stått på skøyter før og fikk opplæring av noen av våre A-lagsspillere og trenere, mens andre viste krefter og scoret mål og tok finter på både den og den andre.

Panther’n tok seg også en tur innom og han kunne ikke få fullrost barna nok i etterkant, de var så tøffe og ingen så ut til å la seg skremme av hverken han eller at det var utfordrende å holde seg på beina på det glatte underlaget.

Når det nærmet seg slutt på istiden var det flere som ikke ville av isen og de gikk ut herfra med store smil og overøste oss med takknemmelighet for at de fikk muligheten til å gå på is.

Samfunnsansvar

For Ringerike ishockeyklubb var det en selvfølge at vi skulle gjøre noe for disse menneskene. De har opplevd ting vi ikke kan forestille oss, og selv om noen timer på is ikke kan endre på det, så håper vi at de i løpet av disse timene fikk noe annet å tenke på. I samarbeid med HERO har vi avtalt å gjøre dette ukentlig fremover.

Vil du bidra?

Som nevnt tidligere var det bare på hekta at vi hadde nok utstyr til alle, noen hadde kanskje litt store skøyter, eller noen litt trange hjelmer. Derfor spør vi dere i Panthers-familien nå om litt hjelp, slik at vi på best mulig måte kan ta imot disse nok en gang. 

Flere er allerede med og bidrar for å få til prosjektet, men for å kunne gi et godt tilbud som mulig, så spør vi flere om en hjelpende hånd. 

Er det noen av punktene under dere kan bidra med så setter vi stor pris på det.

  • Kan du ukrainsk og norsk/engelsk og ønsker å bidra.
  • Har dere liggende ishockeyutstyr (spesielt skøyter, køller og hjelm) som kan doneres bort.

Ønsker du å bidra kan du ta kontakt med oss ved å sende e-post til janka@ringerikepanthers.no eller even@ringerikepanthers.no

Janka Aasen
Janka Aasen

Daglig leder

janka@ringerikepanthers.no 90886088
Even Tangen Fosse
Even Tangen Fosse

Leder Hockey Akademiet,Administrasjon

even@ringerikepanthers.no 95790152

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri