ice-effect

SKØYTESKOLE OG HOCKEYSKOLE

Er barnet interessert i å prøve en ny aktivitet, eller har dere kanskje allerede fått øynene opp for skøytegåing og ishockey? Da er vår skøyteskole et ypperlig tilbud. Dette er vårt nybegynnertilbud og er i tillegg helt gratis.

Skøyte- og Hockeyskolen sesongen 2024-2025 starter opp onsdag 9.oktober.

Påmelding Skøyte- og Hockeyskolen

Praktisk informasjon

Skøyteskolen er et tilbud for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper. Her får barna lære seg å gå på skøyter, og kjenne på mestring og trygghet gjennom lek og moro ute på isen. Skøyteskolen er et helt gratis tilbud, og nye som kommer vil bli tatt godt imot ved ankomst til ishallen.

Tidspunkt: Onsdager kl.17.00 - 17.40

Aldersgruppe: Barn født 2013 eller yngre, jenter og gutter.

Sted for aktivitet: Schjongshallen, Ringeriksgata 11, 3503 Hønefoss.

Registrering/oppmøte: Ved hovedinngangen til Schjongshallen. Registrering/informasjonsbordet er lett synlig ved ankomst. Vi ber deltakere om å registrere seg i Spond-appen, slik at vi har litt oversikt over deltakelsen. QR-kode til appen er tilgjengelig ved ankomst til hallen.

Foto: Bjørn Johnsen

Aktivitet og gjennomføring

Skøyteskolen har treningstid onsdager kl. 17.00-17.40 gjennom hele ishockeysesongen. Alle må være klare og ute på isen til kl. 17.00. Voksne vil være tilstede på isen fra kl. 16.45, da har de som er klar litt tidligere mulighet til å gå utpå isen for litt frilek fram til den organiserte aktiviteten starter.

Skøyte- og hockeyskolen deles inn i ulike nivåer for å treffe alle. Fra de som er nybegynner og skal gå på skøyter for første gang, til de som allerede har forsøkt seg på isen og er klar for å prøve ut mer ishockey. Gjennom faste ledere som følger barna over tid så vil de hele tiden være i den gruppen med riktig nivå, slik at de får en riktig progresjon. Etter hvert som barna blir klar for det så introduseres grunnprinsipper i ishockey, noe som gjør overgangen til Hockeyskolen enklere for barna.

Vi hjelper nye ved ankomst med både utstyr og andre sprøsmål som måtte være. Det anbefales at man møter opp 15 minutter i forveien, slik at vi kan bistå dem som trenger.

Lån utstyr - Hjelm og skøyter kan lånes ved behov.

Utstyr

Skøyteskolen stiller lite krav til utstyr, og det nødvendigste av utstyr kan lånes hos oss.For å delta  trenger man skøyter, hjelm, varme klær og hansker/votter. Hjelm og skøyter kan lånes ved behov.

Skøyter: Alle typer skøyter kan brukes. Skal dere likevel kjøpe nye skøyter så velg hockeyskøyter med snøring. Disse gir bedre støtte rundt ankelen og gjør det enklere for barna å mestre skøyting.  Skøytene burde også være skarpe, og er skøytene nye eller sløve så kan vi hjelpe med sliping.

Hjelm: En sykkelhjelm eller lignende kan brukes. Har man med seg egen hjelm så ønsker vi at alle barn har navn på hjelmen. Da blir det lettere for instruktørene å snakke med barna deres.

Hansker/votter: Vannavstøtende hansker eller votter som man bruker på skolen/barnehagen fungerer fint på Skøyteskolen.

Klær: Vi anbefaler litt varme klær som er vannavstøtende eller ikke trekker til seg mye fuktighet. Barna blir varme under aktiviteten, men det kan være bra å ikke fryse første gangen og heller tilpasse etterhvert.

Vi har laget egne informasjonssider om ishockeyutstyr. Her får man også tips og informasjon om hvor man kan kjøpe/låne dette. Her står det også mer om hvilket utstyr som er påkrevd for deltakelse på Hockeyskolen og våre lagenheter.

Se mer informasjon om utstyr her

Tusen takk til Kulturenheten; Ringerike kommune som støtter fritidstilbudet vårt!

For alle barn

Skøyteskolen krever ingen forkunnskaper og er et helt gratis tilbud til alle barn i vår region.

Vi har utstyr

På Skøyteskolen trengs det kun skøyter, hjelm, votter og varme klær. Ved behov kan man låne dette hos oss.

Steget videre

Neste trinn fra Skøyteskolen er Hockeyskolen, som følger de samme treningstidene.

Startsett beskyttelsesutstyr

På Hockeyskolen er det krav til mer utstyr, og selv om det kan virke som det er mye utstyr så trenger det ikke å være så dyrt. Vi selger startsett med beskyttelsesutstyr for under tusenlappen, og hjelper til med hvor man kan kjøpe utstyr, både nytt og brukt. Noe utstyr kan også lånes i starten.

Brukt utstyr

Ishockeyutstyr til barna er veldig ofte like godt når det er brukt som når det nytt. Mange ganger kan det til og med oppleves bedre når utstyret er brukt, fordi det er litt mykere å ha på seg for barna.

Sesongens varighet

En ishockeysesong varer normalt fra slutten av august og fram til påske.

Begynne rett på lag eller Hockeyskole?

Har barnet noe erfaring fra før og ønsker å starte direkte på Hockeyskolen, er selvfølgelig det helt greit. Da kan man kontakte lagleder for Hockeyskolen, så får man den hjelpen som trengs for å komme i gang.

Even Tangen Fosse
Even Tangen Fosse

Leder Hockey Akademiet,Administrasjon

even@ringerikepanthers.no 95790152
Janka Aasen
Janka Aasen

Daglig leder

janka@ringerikepanthers.no 90886088
#

Hvorfor skøyter og ishockey?

Ishockeysportens særegne kombinasjon av skøytegåing, kølle og puck gjør at den skiller seg fra det meste annet, ishockey oppleves derfor som ekstremt morsomt. I tillegg utvikler aktiviteten blant annet balanse, motorikk, koordinasjon og stabilitet, ferdigheter som vil være nyttig å ha med seg senere i livet.

Vi i Ringerike Ishockeyklubb ønsker at ishockey skal være for ALLE barn og unge, uansett bakgrunn, og vi vektlegger det sosiale like mye som det som skjer på isen. Ishockey er litt annerledes fra mange andre aktiviteter da det tar litt mer tid å gjøre seg klar til trening og ta på seg utstyret. Det gjør at barna gjennom garderoben får en helt annen sosial tilhørighet enn mange andre steder ved at man naturlig tilbringer litt mer tid sammen som en større gruppe.

Vil du lese mer om ishockey, se Ishockeyforbundets nettsider.

 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Eiendomsmegler 1
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri
Sparebank 1 Økonomihuset