Hva trengs til aktivitet?

Hva trengs til aktivitet?

På denne siden finner du informasjon om utstyr som trengs for å delta på ulike aktiviteter. Vi ønsker å senke barrierene for deltakelse i idretten, og har derfor utstyr tilgjengelig for lån til dem som trenger det for å komme i gang med ishockey.

Skøyteskolen

Skøyteskolen stiller lite krav til utstyr. For å delta på Skøyteskolen trenger man kun skøyter, hjelm og hansker/votter. Skøyter og hjelm kan lånes hos oss.

Skøyter: Alle typer skøyter kan brukes. Skal dere likevel kjøpe nye skøyter så velg hockeyskøyter med snøring. Disse gir bedre støtte rundt ankelen og gjør det enklere for barna å mestre skøyting. Skøytene burde også være skarpe, og er skøytene nye eller sløve så kan vi hjelpe med sliping. Les mer om skøytesliping nederst på siden.
 
Hjelm: En sykkelhjelm eller lignende kan brukes. Har man med seg egen hjelm så ønsker vi at alle barn har navn på hjelmen. Da blir det lettere for instruktørene å snakke med barna deres.
 
Hansker/votter: Vannavstøtende hansker eller votter som man bruker på skolen/barnehagen fungerer fint på Skøyteskolen.
 
Klær: Vi anbefaler litt varme klær som er vannavstøtende eller ikke trekker til seg mye fuktighet. Barna blir varme under aktiviteten, men det kan være bra å ikke fryse første gangen og heller tilpasse etterhvert.
 
OBS! Ved mange deltakere, så er det noe begrenset i antall hjelmer og størrelser på skøyter. Har man eget som kan fungere så anbefaler vi å ta med dette. BUA Ringerike har også fine skøyter til utlån om man ønsker å sikre seg i forkant. 

Hockeyskolen

Vi ønsker å senke terskelen for deltakelse på Hockeyskolen, og derfor senkes også kravene til utstyr. Ser leder på skøyteskolen at barnet har basisferdighetene til å prøve seg med hockeyskolen, så får dere tilbud om å delta underveis i økten. Det eneste man må ha ekstra på Hockeyskolen er ishockeykølle. Dette kan lånes hos oss. 

Nødvendig utstyr på Hockeyskolen

  • Skøyter
  • Hjelm (anbefalt med gitter, kan lånes)
  • Hansker eller votter
  • Det anbefales varme klær og en vannavstøtende bukse
  • Ishockeykølle

Skøyter, hjelm og kølle kan lånes hos oss. Ønsker man ekstra beskyttelsesutstyr kan det også lånes. Ta kontakt med Skøyteskolens vert underveis, så får dere hjelp med dette.

Ishockeytreninger med lag

For deltakelse på lagtreninger er det krav om fullt ishockeyutstyr (se bilde under). For nye som ønsker å prøve seg på lag så har vi en "leie til eie" ordning med beskyttelsesutstyr. 

Dette tilbudet er slik at man kan låne utstyr en mnd. først for å se om barnet har lyst til å fortsette med ishockey. Vil man beholde utstyret etter en mnd. kan det kjøpes for kr 1000,- og hvis det ikke er ønske om å fortsette så kan det leveres tilbake til klubben. 

Er det bare enkelt utstyr man trenger å låne så har vi også dette tilgjengelig hos oss.

Målvaktsutstyr

For barn som har lyst til å prøve seg som målvakt på lagtreningene, så har klubben eget utstyr til dette. Da melder man interesse til lagledelsen på treninger, så får man prøve seg som målvakt etterhvert som det passer. 

Sliping av skøyter

Alle klubbens medlemmer får skøytene sine slipt hos oss. Lagenhetene har egne personer som kan slipe. Ønsker man skøytene slipt til neste trening så kan disse plasseres på "til sliping" hyllen inne i slipebua. Da blir skøytene slipt ved neste mulighet for de friviliige som stiller opp for å slipe, og  blir deretter plassert i hylla for ferdig slipte skøyter inne i slipebua. 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri